Λίγες μέρες μετά τις γιορτές κι όλοι ξεκινάμε δειλά δειλά να μπαίνουμε στη νέα χρονιά που περιμέναμε με λαχτάρα. Νέοι στόχοι, καινούργια όνειρα κάνουν την εμφάνιση τους. Θα είμαι καλύτερος, λέμε, αυτό το χρόνο. Θα είμαι πιο ευτυχισμένος, θα είμαι πιο φιλικός. Περνάνε οι πρώτες μέρες του καινούργιου χρόνου και χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε οι στόχοι μας μπαίνουν στο συρτάρι και εκεί που ήμασταν ενθουσιασμένοι, ξεχνάμε όσα είχαμε  σκεφτεί, όσα είχαμε φανταστεί για αυτή τη χρονιά.

Εισχωρεί στις ζωές μας η ρουτίνα και ταυτόχρονα η αναβλητικότητα και όλα όσα σκεφτήκαμε μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Ένας από τους στόχους μας ίσως να ήταν και η προσωπική μας αυτοβελτίωση, την οποία θέλαμε από καιρό να δουλέψουμε και όλο και το αναβάλαμε. Αλήθεια, πόσο λάθος είναι το να μην επενδύουμε στον εαυτό μας;

Εκείνα που πραγματικά θέλουμε να βελτιώσουμε ίσως χρίζουν της βοήθειας ενός ειδικού στη ψυχική υγεία. Να βάλω στη ζωή  μου την ψυχοθεραπεία; θα αναρωτηθεί κανείς. Και όμως, αν αυτό είναι που πραγματικά χρειάζομαι, γιατί όχι;

Η ψυχοθεραπεία είναι μια από τις πιο επουσιώδης, αν όχι η πιο επουσιώδες διαδικασία, στην οποία μπορεί να επενδύσει κάποιος. Η ψυχοθεραπευτική διαδικασία θεωρείται ένα ταξίδι όπου θεραπευτής και θεραπευόμενος είναι συνοδοιπόροι . Ένα ταξίδι που θα βοηθήσει στην υλοποίηση των στόχων που έχουμε βάλει για την νέα χρονιά.  Απλά αρκεί να δούμε μέσα μας και να ανακαλύψουμε τι πραγματικά θέλουμε να επιτύχουμε. Αυτό μπορεί να είναι μια διαδικασία συνεχούς αυτοβελτίωσης, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε και άλλους επιμέρους στόχους όπως πώς να αποκτήσουμε περισσότερους φίλους, να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας ή να είμαστε πιο αποδοτικοί στο χώρο εργασίας μας.

Άρα, ας κλείσουμε τα μάτια για λίγο και ας σκεφτούμε τι πραγματικά θέλουμε να επιτύχουμε το νέο αυτό έτος. Ανάλογα του τι θα ονειρευτούμε, ας βγούμε εκεί έξω να το κυνηγήσουμε. Αν δεν έχουμε όλα τα εφόδια, τότε ας κάνουμε μια αυτοκριτική του τι χρειαζόμαστε για να επιτύχουμε. Αν αυτό μας είναι αδύνατο να το εξακριβώσουμε από μόνοι μας, τότε δεν θα ήταν καθόλου άστοχο να ζητήσουμε την βοήθεια κάποιου ειδικού θεραπευτή και μέσα από την ψυχοθεραπεία να κάνουμε πραγματικότητα τους στόχους και τα όνειρα μας. Τολμήστε το.

Καλή χρονιά λοιπόν!!

 

Θεμούλλα Εφραίμ

Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Τηλ:99 549853

Πάφος